Страница:Жития святых свт. Димитрия Ростовскаго. Апрель.djvu/22

Материал из Викитеки — свободной библиотеки
Перейти к навигации Перейти к поиску
Эта страница была вычитана
24
День первый

Воздадим же и мы славу Богу — Царю вечному, и да подаст Он нам Свою милость в день судный ради Иисуса Христа, Господа нашего, Коему подобает всякая слава, честь, держава и поклонение со Отцем и Пресвятым и Животворящим Духом ныне, и всегда, и во все веки. Аминь[1].


Тропа́рь, гла́съ и҃:

Въ тебѣ̀, ма́ти, и҆звѣ́стнѡ сп҃се́сѧ є҆́же по ѡ҆́бразꙋ: прїи́мши бо крⷭ҇тъ, послѣ́довала є҆сѝ хрⷭ҇тꙋ̀, и҆ дѣ́ющи ᲂу҆чи́ла є҆сѝ презира́ти ᲂу҆́бѡ пло́ть, прехо́дитъ бо: прилѣжа́ти же ѡ҆ дꙋшѝ, ве́щи безсме́ртнѣй. тѣ́мже и҆ со а҆́гг҃лы сра́дꙋетсѧ, прпⷣбнаѧ марі́е, дꙋ́хъ тво́й.

Конда́къ, гла́съ д҃:

Грѣха̀ мглы̀ и҆збѣжа́вши, покаѧ́нїѧ свѣ́томъ ѡ҆зари́вши твоѐ се́рдце сла́внаѧ, пришла̀ є҆сѝ ко хрⷭ҇тꙋ̀: сегѡ̀ всенепоро́чнꙋю и҆ ст҃ꙋ́ю мт҃рь мл҃твенницꙋ млⷭ҇тивнꙋю принесла̀ є҆сѝ. ѿѻнꙋ́дꙋже и҆ прегрѣше́нїй ѡ҆брѣла̀ є҆сѝ ѡ҆ставле́нїе, и҆ со а҆́гг҃лы при́снѡ сра́дꙋешисѧ.

Жития Святых (1903-1911) - разделитель 16.png


  1. Св. Православная Церковь установила в Великий Пост воспоминать житие преподобной Марии Египетской. В четверг Пятой седмицы Великого Поста на утрени читается весь покаянный Великий канон св. Андрея Критского и 18 тропарей этого канона обращены к преподобной Марии (Мариино стояние).

    Вместе с Великим каноном для ободрения духовно-труждающихся Церковь постановила произносить житие преподобной Марии Египетской, указывая в ней образец истинного покаяния и пример ее назидая верующих, «целомудренны паки быти творит, и к Богу воздвижет, и не ниспадати, ниже отчаятися, если иногда некими прегрешеньми уловлены будем». Повествование о преподобной Марии Египетской показывает образец истинного покаяния и неизреченного человеколюбия Божия к искренно хотящим обратиться от прегрешений своих. (Синаксарь в четверток 5-й седмицы Великого Поста).