Страница:Жития святых свт. Димитрия Ростовскаго. Февраль.djvu/183

Материал из Викитеки — свободной библиотеки
Перейти к навигации Перейти к поиску
Эта страница была вычитана
185
Страдание мученика Никифора

Тогда один из мучителей, явившись к игемону, возвестил ему, что Саприкий обещался принести жертву богам, но есть некий, — добавил он, — который желает умереть за так называемого Христа, и потому громко восклицает:

— Я — христианин, богам вашим не принесу жертву и царских повелений не послушаюсь!

Услышав это, игемон приказал Саприкия отпустить на свободу, а Никифора вместо него усечь мечом. Так святый мученик умерщвлен был за Христа, в девятый день месяца февраля[1], и, радуясь, отошел ко Христу Господу, дабы приять от десницы Его венец победы и предстать Ему в лике святых мучеников, славящих Отца, и Сына, и Святаго Духа, Единого в Троице Бога, Ему же честь и поклонение, слава и держава во веки, аминь.


Конда́къ мч҃нка, гла́съ а҃:

Любвѐ сою́зомъ связа́всѧ нїки́форе, разрꙋши́лъ є҆сѝ ꙗ҆́вѣ ѕло́бꙋ не́нависти, и҆ мече́мъ во главꙋ̀ твою̀ ᲂу҆сѣ́ченъ бы́лъ є҆сѝ, мч҃нкъ бж҃е́ственный вопло́щшагѡсѧ сп҃са, є҆го́же ѡ҆ на́съ молѝ, пою́щихъ сла́внꙋю па́мѧть твою̀.

И҆́нъ конда́къ, гла́съ г҃:

Впери́всѧ сла́вне гдⷭ҇нею любо́вїю, и҆ сего̀ сла́вный кре́стъ на ра́мо взе́мъ, посрами́лъ є҆сѝ дїа́вѡли кѡ́зни, пострада́лъ є҆сѝ да́же до сме́рти, и҆ и҆́стины ꙗ҆ви́лсѧ є҆сѝ побѣдоно́сецъ, ѻ҆рꙋ́жникъ и҆ таи́нникъ бж҃їѧ бл҃года́ти.

Жития Святых (1903-1911) - разделитель 1.png


  1. Св. мученик Никифор пострадал и скончался около 257 года.