Страница:Жития святых свт. Димитрия Ростовскаго. Февраль.djvu/95

Материал из Викитеки — свободной библиотеки
Перейти к навигации Перейти к поиску
Эта страница была вычитана
97
Житие святаго Феодосия

щенным митрополитом Киевским Иоанникием в сослужении шести архиереев и сонма архимандритов и игуменов и прочего духовенства. Мощи угодника Божия были перенесены при этом из Борисоглебского собора в Спасо-Преображенский и переложены в новый кипарисный гроб и новую драгоценную серебряную раку; здесь, под сению со множеством лампад, они положены были на правой стороне собора, где ныне и почивают. Все дни торжества прославления новоявленного угодника Божия громадное, полуторастатысячное стечение народа переполняло город, с горячими мольбами обращаясь к святителю Феодосию, испрашивая его молитв пред Богом и спеша приложиться к его святым, нетленным мощам. Торжество прославления ознаменовано было многочисленными дивными исцелениями и произвело глубокое впечатление не только на православных, но и на раскольников. Слава Богу, дивному во святых Своих!


Тропа́рь ст҃и́телѧ, гла́съ д҃:

Преꙋдо́бренъ во а҆рхїере́ехъ, ст҃и́телю ѳеодо́сїе, бы́лъ є҆сѝ свѣти́ло своемꙋ̀ ста́дꙋ, та́же преста́вилсѧ є҆сѝ въ вѣ̑чныѧ ѡ҆би́тєли: ᲂу҆молѝ ᲂу҆ престо́ла цр҃ѧ̀ сла́вы и҆зба́витисѧ на́мъ ѿ находѧ́щихъ на ны̀ ѕѡ́лъ и҆ сп҃сти́сѧ дꙋша́мъ на́шымъ, свѧ́те, мл҃твами твои́ми.

Конда́къ, гла́съ д҃:

Па́стырей нача́льникꙋ хрⷭ҇тꙋ̀ трꙋди́лсѧ є҆сѝ, ст҃и́телю ѳеодо́сїе, на па́жити дꙋхо́внѣй, пита́ѧ словє́сныѧ твоѧ̑ ѻ҆́вцы, и҆ прїѧ́лъ є҆сѝ ѿ хрⷭ҇та̀ сп҃са цѣле́бный да́ръ цѣли́ти ѿ не́мощи тѣле́сныѧ и҆ дꙋше́вныѧ всѧ́каго съ вѣ́рою приходѧ́щаго къ цѣле́бнымъ твои̑мъ моще́мъ. молѝ, свѧ́те, ѡ҆ призыва́ющихъ и҆́мѧ твоѐ ѿ навѣ́тѡвъ вра́жїихъ сп҃сти́сѧ дꙋша́мъ на́шымъ.

Жития Святых (1903-1911) - концовка 1.png