Страница:Жития святых свт. Димитрия Ростовскаго. Март.djvu/472

Материал из Викитеки — свободной библиотеки
Перейти к навигации Перейти к поиску
Эта страница была вычитана
474
День двадцать пятый

Услышав от Ангела сие благовестие, Пречистая преклонилась пред волею Господа Своего и с глубочайшим смирением отвечала от исполненного любви к Богу сердца Своего: сѐ раба̀ гдⷭ҇нѧ: бꙋ́ди мнѣ̀ по глаго́лꙋ твоемꙋ̀[1]. И в то же мгновение, действием Святаго Духа, совершилось во святой утробе Ея несказанное зачатие, без услаждения плотского, но не без восторга духовного. Тогда девическое сердце Ея особенно сильно растаявало Божественным желанием, и пламенем любви серафимской горел дух Ея, и весь ум Ея, как бы находясь вне себя, погружался в Боге, неизреченно услаждаясь благостью Его. В сем наслаждении Ея духа всесовершенным Боголюбием и ума — Боговидением и зачался Сын Божий, и сло́во пло́ть бы́сть и҆ всели́сѧ въ ны̀[2] вочеловечением.

Ангел, совершив, по повелению Божию, свое благовестие и трепетно, благоговейным поклонением почтив Воплощающегося во утробе девической и Деву, воплощающую в Себе Бога, отошел от Нея к Престолу Господа — Саваофа, славя таинство вочеловечения Божия со всеми Небесными Силами, в неисповедимой радости во веки. Аминь.


Тропа́рь, гла́съ д҃:

Дне́сь сп҃се́нїѧ на́шегѡ глави́зна, и҆ є҆́же ѿ вѣ́ка та́инства ꙗ҆вле́нїе: сн҃ъ бж҃їй сн҃ъ дв҃ы быва́етъ, и҆ гаврїи́лъ бл҃года́ть бл҃говѣствꙋ́етъ. тѣ́мже и҆ мы съ ни́мъ бцⷣѣ возопїи́мъ: ра́дꙋйсѧ бл҃года́тнаѧ, гдⷭ҇ь съ тобо́ю.

Конда́къ, гла́съ и҃:

Взбра́нной воево́дѣ побѣди́тєльнаѧ, ꙗ҆́кѡ и҆зба́вльшесѧ ѿ ѕлы́хъ, бл҃года́рствєннаѧ восписꙋ́емъ тѝ рабѝ твоѝ бцⷣе: но ꙗ҆́кѡ и҆мꙋ́щаѧ держа́вꙋ непобѣди́мꙋю, ѿ всѧ́кихъ на́съ бѣ́дъ свободѝ, да зове́мъ тѝ: ра́дꙋйсѧ невѣ́сто неневѣ́стнаѧ.

Жития Святых (1903-1911) - разделитель 5.png